اجرای نمای کامپوزیت یکی از انواع نماهای مدرنیته است که کاربردهای گوناگونی در ایجاد نمای ساختمان ، بازسازی نمای ساختمان های قدیمی ، ایجاد نما برای جایگاه های سوخت رسانی ، طراحی نمای کامپوزیت مغازه و ساخت تابلو تبلیغاتی دارد . در ادامه مطلب قصد داریم در مورد نحوه اجرا و زیرسازی نمای کامپوزیت به روش ریلی به بحث و گفتگو بپردازیم .
روش ریلی : در پیاده سازی نمای کامپوزیت ، ورق ها توسط شیارهای تعبیه شده ، به صورت ریلی بر روی پروفیل های مخصوص آلومینیومی نصب می شوند . در طراحی نمای کامپوزیت ریلی به دلیل عدم استفاه از پیچ یا پرچ ، عملیات نصب و اجرا به سرعت انجام می شود و امکان جداسازی و تعویض هر یک از قطعات به صورت مجزا فراهم است . در این روش به دلیل کاربرد پروفیل های ناودانی شکل آلومینیومی ، نیازی به آبندی نما نیست . پس از زیرسازی و پیاده سازی کمربندهای آهنی جهت نصب ، با در نظر گرفتن نقشه های اجرایی ، نبشی های آهنی را با توجه به مشخصه های سوراخ لوبیایی روی کمربندی ها مطابق با آکس بندی ارائه شده در نقشه ، نصب می کنیم ، در مرحله بعد ، ناودانی های ریلی آلومینیومی با مقطع مشخص در آکس نبشی های آهنی توسط براکت های آلومینیومی با دو سوراخ لوبیایی به زیرسازی متصل می شود . در این روش هم از لاستیک دی الکتریکال بین لامل آلومینیومی و نبشی آهنی برای پیشگیری از خوردگی بین آهن و آلومینیوم بهره می برند .
مراحل اجرای زیرسازی به روش ریلی :
در ابتدا با توجه به اسکلت ساختمان اتصالات اولیه طراحی می شود در این روش دو حالت پیش می آید
1) اگر اسکلت سازه فلزی باشد : از تیرها و ستون هایی که در سازه موجود هستند برای قوطی کشی دستک گرفته می شود
2) اگر اسکلت سازه بتنی باشد : در این روش دستک های اتصالی در صفحه های موجود که از قبل در تیر بتنی تعبیه شده است قرار گرفته می شود و اگر این صفحه موجود نباشد ، یک صفحه فلزی به تیر بتنی رول بوت می شود و از آن دستک اتصالی گرفته می شود .
در مرحله بعد پس از اینکه رول بولت و اتصال دستک ها صورت گرفت ، قوطی هایی به صورت عمودی و افقی با در نظر گرفتن زیرسازی فلزی ، به یکدیگر جوش داده می شوند ، ترازبندی این قوطی ها بسیار حائز اهمیت است زیرا این زیرسازی ها به این قوطی ها متصل می شوند و اگر به درستی تراز نشوند در جاسازی قوطی ها مشکل پدید می آید ، ابعاد این قوطی ها نیز بر حسب وزن نما مورد محاسبه قرار می گیرد .
در گام بعدی نوبت به نصب براکت فلزی می رسد که این براکت ها با در نظر گرفتن نقشه زیرسازی فلزی در مکان های تعیین شده به قوطی ها جوش داده می شوند . نبشی نیز حاوی دو سوراخ در طرفین می باشد که از طریق این سوراخ ها براکت به نبشی متصل می شود .
حال نوبت به اتصال نبشی و براکت فلزی می رسد . نبشی ها حاوی دو سوراخ لوبیایی شکل هستند ، از این سوراخ های لوبیایی جهت رگلاژ ناودانی ها به ورق در هنگام بروز خطای احتمالی اجرا در زیرسازی فلزی بهره می برند .
نصب ناودانی ریلی : این ناودانی با پیچ به نبشی اتصال می یابد ، هر ناودانی حاوی سه شیار است ، شیارهایی در دو سمت ناودانی برای به حرکت درآوردن ناودانی به بالا و پایین و یک شیار وسط برای به حرکت درآوردن ناودانی بولت و یا بچه ناودانی به بالا و پایین می باشد ، شیار وسط علاوه براین مبحث ، وظیفه آب بندی و هدایت آب به پایین را بر عهده دارد .
نصب ناودانی بولت : بولت ها توسط پیچ به ناودانی ریل متصل می شوند در ضمن یک پیچ و مهره به صورت افقی در ناودانی بولت وجود دارد که از این پیچ ها جهت رگلاژ ورق و حرکت به سمت چپ و راست بهره گیری می شود .
شیار و بروش ورق : براساس نقشه های طراحی شده پس ازاینکه برش و مونتاژ ورق ها انجام شد ، از شیارها برای خم نمودن ورق ها کمک گرفته می شود که حدود باز شدن و خم شدن ورق ها از مته این شیارها 90 یا 135 درجه می باشد . پس از انجام عملیات شیار و برش کناره های ورق با استفاده از دستگاه پرس پانچ سوراخ می شود . پانچ ها در لبه های ورق ایجاد شده و پیچ های وسط بچه ناودانی در بالای این پانچ ها قرار می گیرد و ورق روی ناودانی نصب می شود .
مرحله آخر : خم و مونتاژ ورق است ، پس از انجام شیار ، برش ، پانچ و گوشه بری در جهت شیارها و پس از آنکه همه آنها به درستی در جای خود تعبیه شدند کلیه گوشه ها پرچ و مونتاژ می گردند .